REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gelibolu Haber TV

Çanakkale’de Sahil Temizleme Etkinliği… AB Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut: “2050 Yılında, Denizlerimizde Balıktan Çok Plastik Olacak”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çanakkale’de Sahil Temizleme Etkinliği… AB Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut: “2050 Yılında, Denizlerimizde Balıktan Çok Plastik Olacak”
63
21 Ekim 2022 - 14:45
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çanakkale’de “#EUBeachCleanup Sahil Temizleme Kampanyası” kapsamında Dijital Okyanus Tüneli etkinliğine katılan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “2050 yılına geldiğimizde denizlerimizde balıktan çok plastik olacak” dedi.

YİĞİT KAZBEK

Çanakkale’de “#EUBeachCleanup Sahil Temizleme Kampanyası” kapsamında Dijital Okyanus Tüneli etkinliğine katılan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “2050 yılına geldiğimizde denizlerimizde balıktan çok plastik olacak” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri, Smurfs (Şirinler) ve Çanakkale Belediyesi iş birliğinde Çanakkale Karina Deniz Kültür Merkezi’nde 23 metre uzunluğunda Dijital Okyanus Tüneli ve sahil temizleme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, anasınıfı öğrencilerinin atıklardan yaptığı çalışmaları inceledi, Dijital Okyanus Tüneli’nde canlılar ve denizlerden çıkarılan atıklarla ilgili bilgiler aldı. Dijital Okyanus Tüneli’nde çocuklarla bir araya gelen ve sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ile gösterim etkinliğine katılan Büyükelçi Meyer-Landrut şöyle konuştu:

“KİRLİLİĞİ, KAYNAĞINDA ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Denizlerdeki kirlilik bütün dünya için önem arz ediyor. Ancak denizdeki bu kirlilik, bu çöp, sadece denizlerde başlamıyor. Aslında karada başlayan bir kaynak. Dolayısıyla bizler, Avrupa Birliği hibesiyle başlatılan ve fonlanan bir projeyi bugün ziyaret ettik. Burada bizler kaynakta kirliliği önlemeye çalışıyoruz. Karada başlayan çalışmalarla, tüketimin azaltılmasıyla ilgili geri dönüşüm süreçlerinin iyi şekilde uygulanmasıyla kirliliğin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bugün bizler için büyük bir fırsattır. ve bugün buradaki ilk temasımız çocuklarla oldu zira geleceğe verilecek en önemli mesajlar onlar aracılığıyla olacaktır.

DENİZDE BALIKTAN ÇOK PLASTİK OLACAK

Örneğin, 2050 yılına gelindiğinde denizlerimizde balıktan çok plastik olacaktır. Bugün itibarıyla denizlerdeki ve dünyada 1 milyon kadar tür aslında yok olmakla karşı karşıya. Yani biyoçeşitlilik konusunda ciddi anlamda bir tehlikeyle karşı karşıya bulunuyoruz.”

“KİRLİLİĞE KENDİ GÖZLERİMLE ŞAHİT OLUYORUM”

Etkinliğe katılan milli serbest dalıcı Birgül Eken, denizi evi gibi gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Benim evimi kurtarmaya gelmiş bir konuğumuz var. Büyükelçimizin nezdinde bütün bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada canlandırdığımız kirliliğe ben kendi gözlerimle şahit oluyorum. Bu çok acı verici gerçekten.”

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut daha sonra, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin etkinlik alanında yaptığı çevre ve deniz kirliliği temalı grafiti çalışmalarını inceledi.

Kaynak: ANKA
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.