REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Gelibolu Haber TV

Çanakkale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çanakkale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri
28
27 Temmuz 2024 - 16:38
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Çanakkale, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladı. Gecede yapılan etkinlikler, şehitler ve demokrasi mücadelesi anısına geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlikler ve Törenler

  • Atatürk Heykeline Çelenk Sunma: Saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından Atatürk heykeline çelenk sunma töreni düzenlendi. Bu tören, 15 Temmuz’un anısını yaşatmak ve demokrasinin önemini vurgulamak amacıyla yapıldı.
  • Şehitler Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü: Törenin ardından, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve milli birlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinlikler, şehitleri anmak ve milli birlik duygusunu pekiştirmek amacıyla düzenlendi.
  • Çanakkale Boğazı’nda Gösteriler: Çanakkale Boğazı’nda, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörlerden havaya su sıkılarak görsel bir şov yapıldı. Bu gösteriler, etkinliklerin görsel açıdan zenginleşmesini sağladı.
  • İskele Meydanı Programı: İskele Meydanı’ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sancak teslim töreninin ardından, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Vali İlhami Aktaş’ın Konuşması

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un önemini vurguladı. Aktaş, konuşmasında şunları belirtti:

“Bugün burada, cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı ve Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı en kutsal şehirlerimizden biri olan Çanakkale’de, 15 Temmuz’un 8’inci yıl dönümünde bir araya geldik. O gece, milletin parasıyla alınan mermilerin, uçakların ve tankların, milletin meclisini bombalamaya başladığını ve milletimizin üzerine kurşunlar yağdırdığını gördük. Ancak bu karanlık geceye karşı duran milletimizin iradesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde, hain girişime dur denildi.”

Diğer Etkinlikler ve Katılımcılar

  • Mehteran Takımı Gösterisi: Konuşmanın ardından, Çanakkale Mehteran Takımı tarafından etkileyici bir gösteri gerçekleştirildi. Mehteran gösterisi, 15 Temmuz’un milli ruhunu yansıttı.
  • Öğrenciler ve Belgesel: Etkinliklerde öğrenciler tarafından şiirler okundu ve 15 Temmuz Belgeseli gösterildi.

Programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, kurum amirleri, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu etkinlikler, 15 Temmuz’un anısını yaşatmak ve demokrasiye olan bağlılığı ifade etmek amacıyla büyük bir anlam taşıdı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.