Biga Esnaf Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Biga Sivil Toplum Platformu Toplantısı’na Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun konuşması damga vurdu. Toplantıda konuşan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga sivil toplum temsilcilerine serzenişte bulunarak, Biga’daki birlikte iş yapma kültürünün sonuca ulaşma konusunda eksik olduğunu dile getirdi.
Biga Esnaf Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Biga Sivil Toplum Platformu Toplantısı’na Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’nun konuşması damga vurdu. Toplantıda konuşan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga sivil toplum temsilcilerine serzenişte bulunarak, Biga’daki birlikte iş yapma kültürünün sonuca ulaşma konusunda eksik olduğunu dile getirdi.
Biga’daki birlik ve beraberliğe vurgu yapan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu yaptığı konuşmasında; “6 Eylül’de başladığım Biga’daki görev süremde üçüncü ayıma giriyorum. İlk gün de söylemiştim. İlk günümden son günüme kadar, Biga’da yaşayan vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmeye ve her kesimin, her vatandaşımızın gönül kapısını çalmaya geldim” dedi.
“SON VURUŞTA HIZLA OLMALIYIZ”
Biga sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitaben konuşan Kaymakam Dolu özetle şunları söyledi: “Gerek beni ziyaret eden, gerekse benim ziyaret ettiğim kişi ve kurumların temsilcilerine de Bigamızın artı yönlerini, güçlü yönlerini söyledim. Gerçekten ilçe olmasına rağmen Biga, bırakın Çanakkale’yi birçok ille rekabet edebilecek bir dinamizme sahip. Bunu sizin huzurunuzda olduğum için değil, Biga dışında da herkese aynı şeyi söylüyorum. Bu çok büyük bir avantaj. Aynı zamanda Bigalılık kültürünün olması da çok büyük bir avantaj. Birçok şehirde olmayan bir şey bu. Büyük avantajlardan birisi de bize her türlü desteği veren ve vereceğini ifade eden güçlü bir Ankara temsilcimiz, grup başkan vekilimiz var. Hem yatırımların gelmesi, hem hizmetlerin gelmesi hem de sorunların iyi bir şekilde anlatılabilmesi için çok büyük bir avantaja sahibiz. Dezavantajlarımız yok mu? Var. Son vuruş anlamında hızlı olmamız gerektiğine inanıyorum.”
“COĞRAFİ İŞARETLER KONUSUNDA HIZLI OLMALIYIZ”
Biga Kaymakamı Erdinç Dolu konuşmasında Biga’ya özgü coğrafi ürünlerin tescillenmesi örneğini vererek; “Daha önceki toplantıda gündeme geldi. Tevfik beyle de görüştüm biraz önce. Coğrafi işaret konusu örneğin. 90’lı yıllardan beri konuşulan bir şey. Biz daha önceki toplantıda hocalarımıza da söyledik. Bu işi bu yıl yaptınız, yaptınız. Yoksa başka firma… Bu işleri hızlı sonuçlandırmanın formülü karşı tarafa süre vererek çalışmak. Aralık ayında biz ürünlerimizin başlangıcını yapamazsak, ben açık söylüyorum, üniversite ile çalışmam. Bu işi sürüncemede bırakmak istemiyorum. Bunun gibi Biga’yı belki bir üst lige taşıyacak çok proje var. Bize düşen görev, yılmadan, mücadele ederek bu projelerin bir an önce hayata geçmesini sağlamak. Bir önceki toplantıda eğitim konusu gündeme gelmişti. Borsamıza teşekkür ediyorum. Yazılar Bakanlığımıza ulaştı. Bakanlığımızın onaylaması durumunda Çavuşköy’de özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklarımız için 8 derslikli bir okulun inşaatına inşallah 2022’de başlayacağız” dedi.
“HARAM LOKMA GEÇMEYECEK, PEŞKEŞ OLMAYACAK”
Üniversite öğrencilerinin sayısında ki düşüşe dikkat çeken Biga Kaymakamı Dolu; “Biz Biga olarak güçlü bir aileyiz. Bu toplantıları ne kadar önemsediğimi de bir önceki toplantıda ifade etmiştim. Ancak alınan kararlar hayata geçmezse, burada sunumlar yapılır, biz dinleriz, siz konuşursunuz biz dinleriz, bu şekilde devam eder. Burada konuştuğumuz konuları bir an önce hayata geçirmezsek açıkçası benim güvenim azalır. Dolayısıyla burada konuşmak yetmiyor. Bunu hayata dökmek lazım. Genelde açık sözlülükle söylüyorum. Benim arafım yok. Neyse onu söyleyen bir insanım ben. Seven ve sevmeyen anlamında keskin bir çizgim vardır. Ben bunu umursamam. Devlet beni o koltuğu oturtuyorsa, ben onun hakkını vermeliyim. Müdür arkadaşlara da söylüyorum. Biga’ya hizmet etme noktasında iki şeye dikkat ederim. Haram lokma geçmeyecek ve peşkeş çekilmeyecek. ‘Onun dışında Biga yararına olan her şeye imza atabilirsiniz, ben atıyorum. Bir sorunla karşılaştığınız da ben arkanızdayım’ diyorum. Yapılacak çok iş var. Projelerimizi ivedi bir şekilde hayata geçirmemiz lazım. Herkesin imkanı ölçüsünde elini taşın altına koyması lazım. Üniversite öğrencilerimiz konusunda evet, sayı düştü. Üniversite camiasının yapması gerekenler var. Ancak bizim de yapmamız gerekenler var. Karşı taraftan beklemek bence işin kolaycılığı. Eğer biz ödevimizi yapmayıp karşı taraftan beklersek bence sonuca ulaşamayız. Buradaki meseleleri, sorunları hayata geçiremeyeceksek gelmenin ne anlamı var” dedi.
“BİGALILIK KÜLTÜRÜYLE GURUR DUYMALISINIZ”
Ahmet Alp Bebek için toplanan yardımı örnek gösteren Kaymakam Dolu, Bigalıların isteyince başaramayacağı hiçbir şey olmadığına dikkat çekti; “Tekrar ediyorum. Birçok yerde çalıştım. Buradaki uyum ve dinamizm, bu Bigalılık kültürü inanın başka yerde yok. Bence gurur duymalısınız. Tek sıkıntı gol vuruşu anlamında. Ahmet Alp konusunda 2 milyon doların üzerinde para toplandı. Bu paranın büyük bir bölümü Biga’da toplandı. Bigalı olarak ne kadar gurur duysanız o kadar az. Bu parayı bir ilçe nazarında toplamak kolay değil. 25 milyona yakın para. Bunu toplayan birlik, beraberlik, irade her şeyin üstesinden gelir. Ben açık sözlüyüm. Gönlümde ne varsa söylüyorum. Odalarımız güçlü, istekli. Belediye başkanlarımız burada. İyi işler ortaya koymaya çalışıyorlar. Dinamizm var. Güçlü bir grup başkan vekilimiz var. Ben pes etmem. Bakmayın burada sitem ediyorum, söyleniyorum ama yarın ben yine çalışmaya aynı istek ve arzuyla devam ederim. Gerçekten dertlendiğim için, potansiyeli gördüğüm için söylüyorum. Benim sitemlerimi, serzenişlerimi iyi niyetli yorumlamanızı istiyorum. Bir sonraki toplantıda bunların hayata geçmesi lazım. Ben bunu bekliyorum.”
“BİR VE BERABER OLDUĞUMUZ SÜRECE…”
Toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise özetle; “Gelişen çağımızda, teknolojik gelişimde bizim her alanda ona ayak uydurmamız gerekiyor. Tarımsal pazarlamada dijitalleşmenin önemine inanıyorum. Biga her konuda kendi kendine yetebilen ve her anlamda dinamikliği içinde barındırabilen bir ilçe. Biz Biga’yı anlatırken Türkiye’deki internetten mobilya satışının yüzde 75-80’inin Biga’dan yapıldığını gururla anlatıyorum. Tarımda neden olmasın. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşüyor. Hepimiz almış olduğumuz görevleri hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Spor kulüplerimiz, çocuklarımıza sahip çıkmak, onları kötü alışkanlıklardan korumak için gayretle görevlerini yerine getiriyorlar. Biz buna şahidiz. Düzenli bir gelirleri olmadığı için, iş dünyamızın ve Bigalıların destekleriyle onlar faaliyetlerini sürdürebiliyorlar. Biz Biga Belediyesi olarak tüm spor kulüplerimize maddi yardım ve ulaşım anlamında her zaman sahip çıkıyoruz. Sezonun başı. 4’te 4. Nazar değmesin inşallah. Arkadaşlarımız gayretle mücadele ediyor. Burada takıldıkları konu bütçe. Bizim yerel yönetim olarak imkanlarımız kısıtlı. Tabii biz tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Bigasporumuza sahip çıkmamız lazım. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece Biga’mızda yapamayacağımız hiçbir iş yok” ifadelerini kullandı.